Головна » 2018 » Листопад » 28 » Тиждень історії
22:24
Тиждень історії

       

„Покликання школи в цивілізованому суспільстві - не лише вчити і виховувати дітей, але і формувати історичну спільність, ім’я якої – народ” – говорив В.Сухомлинський

Педагог був переконаний, що ефективну виховну роботу школа може будувати лише на основі тисячолітнього досвіду народної педагогіки, культурно-історичних традицій і звичаїв. При цьому у учнів формується „корінь духовності”, „серцевина людини - любов до Батьківщини”. Мудрий досвід народного виховання свідчить про те, що любов до Батьківщини зароджується в людині змалечку і починається з любові до матері і до батька, дідуся і бабусі, рідної мови, колискової пісні, казки, культури та вітчизняної історії.

З метою виховання свідомих громадян України, патріотів своєї держави в закладі було проведено тиждень історії. Протягом тижня учні мали змогу як уявно перенестись у епоху минулих літ, так і згадати події сьогодення.

Вчителем історії Молнар Ганною Йосипівною проведено урок-інсценізацію у 7 класі „Київська Русь - Україна”. Між учнями 10 та 11 класів проведено змагання на кращого знавця історії.

Бібліотекарем закладу Фельцан Юстиною Василівною оформлено виставку присвячену Голодомору та разом з  вчителем  історії Ловско Діаною Петрівною провели захід – „Свіча пам’яті” до 85 річниці  Голокосту. На цьому заході учні мали можливість переглянути документальні фільми про події 1932-1933 років.

Учні та вчителі  в скорботі схилили низько голови перед пам’яттю людей, яких було вбито у мирний час ХХІ століття, згадали і про Героїв „Небесної Сотні” - мужніх громадян Української держави, справжніх її синів і дочок, порядних, чесних, відважних. Також мали можливість поспілкуватися з учасницею АТО .

Школярів закликали пам’ятати: 4 роки назад народилася нова Україна! Якою вона буде залежить тільки від нас.

Переглядів: 466 | Додав: mm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: