Головна » 2014 » Травень » 19 » День цивільної оборони
15:40
День цивільної оборони

     Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного походження і забезпечення зменшення збитків і втрат у разі стихійного лиха, аварій, катастроф, вибухів і великих пожеж – основне завдання Цивільної оборони. Глобалізація, яка охопила весь світ, є позитивним явищем, але вона, на жаль, породила і таке поняття, як «надзвичайна ситуація». Тому для того, щоб запобігти людським жертвам, щоб захистити своє життя, у загальноосвітніх закладах впродовж навчального року вивчаються правила поведінки і дії при надзвичайних ситуаціях.

      В нашій школі 16 травня 2014 року було проведено День Цивільної оборони. Цей захід проходив як підсумкове заняття з практичної перевірки рівня знань та навичок, отриманих учнями упродовж року, а також у якості підготовки захисту навчального закладу до надзвичайних ситуацій.

 

       На уроках школярі відпрацьовували навички поводження у надзвичайних ситуаціях – вихід із приміщення шкіл відповідно до планів евакуації під час пожежі, вибуху, розлиття небезпечних речовин. Окрім того, перед школярами виступали представники із пожежної безпеки, які доводили до них правила безпечної поведінки в побуті та на вулиці, вчителі показували навчальні відеофільми, а також проводили уроки у формі вікторин. Молодші учні демонстрували навички одягання протигазу, старшокласники – правила користування вогнегасником та надання першої медичної допомоги. 

      Всі педагоги та учні школи були залучені до відпрацювання практичної евакуації на випадок пожежі у навчальному закладі.

      А після всього  вчителі, батьки та учні провели естафети, тренування, спортивні змагання. Було створено дві команди, в складі одної команди були батьки, а іншої - вчителі. Між ними було проведено 5 видів змагань і в результаті перемогла дружба.

Учні молодших класів взяли участь і різних естафетах.

Більше фото можна переглянути в альбомі "День цивільної оборони 2014"

 

       

Переглядів: 869 | Додав: Школа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: